Kilde: Københavns Vestegns Politi

Københavns Vestegns Politi: Nyt fra Taastrup - tirsdag den 2. juni

Taastrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

20-årig mand sigtet for butikstyveri i Albertslund
Onsdag den 27. maj kl. 16.55 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked på Stationsporten i Albertslund. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 20-årig mand, idet han havde stjålet chokoladebarer. Patruljen sigtede ham for butikstyveri. 

 

35-årig mand sigtet for butikstyveri i Søborg
Onsdag den 27. maj kl. 13.58 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra byggemarked på Gladsaxevej i Søborg. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 35-årig mand, idet han havde stjålet værktøj fra butikken. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket.

 

To kvinder sigtet for butikstyveri i Taastrup
Onsdag den 27. maj kl. 13.29 rykkede en politipatrulje ud til en anmeldelse om et butikstyveri fra skønhedsbutik i Cityringen i Taastrup. En butiksmedarbejder havde tilbageholdt to kvinder på 32 og 35 år, idet de havde stjålet parfumer. De erkendte begge i øjeblikket.

 

37-årig mand sigtet for butikstyveri i Herlev
Onsdag den 27. maj kl. 18.20 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra elektronikbutik på Herlev Hovedgade i Herlev. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 37-årig mand, idet han havde stjålet to sæt høretelefoner. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han nægtede i øjeblikket. 

 

Tyveri fra villa i Taastrup
Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en have til en villa netop sket tirsdag den 26. maj kl. 23.18 på Bogfinkevej i Taastrup, hvor to havefakler var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

49-årig mand sigtet for indbrud i Vallensbæk
Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket torsdag den 28. maj mellem kl. 08.29 og kl. 09.12 på Nørrebred i Vallensbæk. Fra villaen var der stjålet diverse elektronik. Et vidne havde set en mistænkt person forlade stedet. Politipatruljen pågreb senere den mistænkte gerningsmand – en 49-årig mand – og sigtede ham for indbrud. Han erkendte i øjeblikket. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Vær opmærksom på indbrud
Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at være opmærksomme på indbrud:
Lav ferieaftaler med naboen og skab liv i fraværet: Tøm post, fyld skraldespand, slå græs for hinanden
Vær varsom med åbne døre og vinduer om sommeren
Ryd ikke op før ferie, lad huset se beboet ud
Hold øje i dit område – også om natten. Er noget unormalt – f.eks. personer eller biler, der ikke plejer at færdes der? Ser alt normalt ud hos naboen?
Ring hurtigt til politiet, hvis du ser noget mistænkeligt. Ring 1-1-2, hvis det er akut, ellers 114
Arbejder du om natten – f.eks. med avisomdeling, renovation, som tankpasser eller lignende – så vær opmærksom på mistænkelige personer og biler i dit område
Lad ikke værdier ligge frit fremme – gem dem af vejen
Sådan beskytter du dig mod indbrud: www.dkr.dk 

 

Tyveri fra varebil i Søborg
Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Fiat Talento varebil sket mellem tirsdag den 26. maj kl. 18.00 og onsdag den 27. maj kl. 07.00 på Gyngemose Parkvej i Søborg. En rude var knust, og diverse kreditkort var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne
1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

Tyveri fra personbil i Taastrup
Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en Audi A3 personbil sket torsdag den 28. maj mellem kl. 04.00 og kl. 05.00 på Girostrøget i Taastrup. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Undgå tyveri fra bilen
1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge 

 

30-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Albertslund
En politipatrulje standsede onsdag den 27. maj kl. 10.30 en 30-årig mandlig bilist på Egelundsvej i Albertslund. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret, som han erkendte i øjeblikket.

 

32-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Ballerup
En politipatrulje standsede torsdag den 28. maj kl. 01.30 en 32-årig mandlig bilist på Ballerup Boulevard i Ballerup. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret.

 

25-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Taastrup
Torsdag den 28. maj kl. 20.20 standsede en politipatrulje en 25-årig mandlig bilist på Taastrup Hovedgade i Taastrup. Manden havde kørselsforbud, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte i øjeblikket. 

 

Kørsel uden førerret kan koste bilen
Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf. 

 

22-årig mand sigtet for spirituskørsel og narkokørsel i Albertslund
En politipatrulje bragte fredag den 29. maj kl. 00.54 en 22-årig mandlig bilist til rutinemæssig standsning på Stensmosevej i Albertslund. Manden blev skønnet både alkohol- og narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel og narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte begge sigtelser i øjeblikket.

 

Spirituskørsel koster dyrt
Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel. 

 

24-årig mand sigtet for narkokørsel i Ishøj
Torsdag den 28. maj kl. 19.45 standsede en politipatrulje en 24-årig mandlig bilist på Ishøj Strandvej i Ishøj. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte i øjeblikket.

 

Narkotikakørsel
Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

 

Politi på havpatrulje i Køge Bugt
I de kommende måneder kan sejlere i Køge Bugt og Kalveboderne møde politiet på vandet. Københavns Vestegns Politi stævner maritime patrulje ud og starter kontrollerne til søs hen over årets sejlersæson. Læs mere på Københavns Vestegns Politis facebookside om politiindsatsen i sejlsæsonen, de nye regler for speedbåde og vandscootere samt en udtalelse fra politikommissær for Københavns Vestegns Politis maritime enhed, Mads Dam. 

https://www.facebook.com/VestegnsPoliti

 


Flere artikler