Tschernings store dag: Indvier hovedkontor af 90 procent genbrugsmaterialer

Foto: PR-foto.
dato

Medarbejdere, samarbejdspartnere og venner af anlægs- og nedrivningsvirksomheden Tscherning er samlet i Hedehusene til indvielsesfest af virksomhedens nye hovedkontor.

I Hedehusene i Høje Taastrup Kommune står den på indvielsesfest i Tschernings nye hovedkontor, som er lavet af genbrugsmaterialer fra egne nedrivninger og upcyclede produkter.

Efter to års ombygning er man endelig klar til at fejre de nye lokaler, og det sker med en stor reception, med bobler i glassene, underholdning af komiker Thomas Warberg og livemusik er der lagt op til en festlig eftermiddag.

Søren Tscherning, der er ejer og CEO af virksomheden, er tydeligvis stolt af sit hovedkontor, da han indtager scenen foran de mange fremmødte.

”Stedet her har været min sandkasse og legeplads. Det er bygget på kærlighed og med hjertet, og jeg har ikke tænkt på profit under processen, som ellers er normalt i vores branche,” siger han.

Hovedkontoret bestod tidligere af 673 kvadratmeter kontorlokaler og en uopvarmet lagerhal på 442 kvadratmeter, som er blevet gennemgribende ombygget til kontorarbejdspladser, mødelokaler og et kantineområde.

Skrivebordene er lavet af gamle gymnastiksalsgulve, stolene i kantinen er støbt af opsamlede fiskenet og fustager, og kantinebordene er lavet af bolværker fra danske havne samt affaldstræ. 

Søren Tscherning har selv været en stor del af projektet, som er blevet til i tæt samarbejde med arkitekt My Lunsjö fra 3XN GXN Architects. 

Og det har ikke været ubetinget en nem proces at skabe et hovedkontor med 90 procent genbrugsmaterialer.  

”Alt betonen, som er i blevet brugt i byggeriet, er genbrug. Alle møbler er også genbrug. Det er virkelig svært at finde,” fortæller Søren Tscherning. 


Foto: PR-foto

Grøn virksomhed med fokus på bæredygtighed 

Søren Tscherning har været administrerende direktør i virksomheden siden 1997, hvor han overtog efter sin far, Georg Tscherning, og virksomheden har længe været engageret i den grønne dagsorden, og er blandt andet i gang med at udskifte virksomhedens bil- og maskinpark med elektriske alternativer. 

For den administrerende direktør er det en selvfølgelighed, at virksomheden har valgt at renovere sit hovedkontor med genbrugsmaterialer fra egne projekter. 

”Jeg har altid syntes, at den grønne dagsorden var meget vigtig, og man kan sige, at jeg har taget min egen medicin ved at gå all-in på det her byggeri,” siger han. 

Borgmester i Høje Taastrup Kommune, Michael Ziegler, fortæller i sin tale, at det er vigtigt, at en virksomhed som Tscherning viser vejen i forhold til at genbruge byggematerialer. 

Og så gør det ikke noget for den populære borgmester, at det er i Høje Taastrup Kommune, at Tscherning valgt at lægge sit hovedkontor. 

”I Høje Taastrup Kommune vil vi være den grønneste vækstkommune i landet. Vi deler ambitioner med jer. I er en virksomhed, der trækker i den grønne retning, og jeg er sikker på, at I er en inspirationskilde for andre virksomheder, lyder det fra Michael Ziegler fra talerstolen. 

I Tscherning er der omkring 385 medarbejdere ansat landet over, og det nye hovedkontor har plads til 150 personer. 

Kilde: Tscherning
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.