Vær med til verdens største oprydning i naturen

Foto: World Cleanup Day.
Profilbillede
dato

Lørdag den 16. september er det World Cleanup Day, hvor millioner af mennesker rydder op i naturen. Du kan være med til at sætte Taastrup på verdenskortet for en renere natur.

Cigaretskodder, slikpapir og låg fra sodavand er bare noget af det affald, man kan finde i den danske natur. Derfor inviterer miljøorganisationen Plastic Change til World Cleanup Day lørdag den 16. september 2023.

Dagen markerer verdens største civile begivenhed, hvor millioner af mennesker på tværs af landegrænser går ud i naturen og samler affald. Blandt de mange deltagere er også borgere i Region Hovedstaden, da kollegaer, klassekammerater og familier flere steder tager del i den verdensomspændende begivenhed. 

- Med den fælles indsats på World Cleanup Day er det muligt at gøre vores miljø en tjeneste. Selvom vi i Danmark har effektive systemer til at håndtere affald, så ved vi, at mange tons ender i naturen hvert år, siger administrerende direktør i Plastic Change Louise Lerche-Gredal. 

Hvis man ønsker at deltage i dagen på egen hånd, er der også rig mulighed for det. En oprydning kan hverken være for lille eller for stor. World Cleanup Day er for alle - en pose til affald er det eneste, man behøver for at være med, og hvert et stykke affald tæller.

For der er nok at tage fat i! Tidligere opgørelser viser, at der på hver kvadratkilometer i Danmark ligger mellem 120 og 200 stykker plastik. 

- Plastik ophober sig og risikerer at ende som mikroplastik i havet, som kemikalier i landbrugsjorden eller i maven på en fugl. Derfor er det så vigtigt, at vi samler det op, siger Louise Lerche-Gredal.

Sådan deltager du i World Cleanup Day:
Alle kan deltage i World Cleanup Day - det er bare at tage sin pose, eventuelt en gribetang eller gummihandsker og gå på jagt efter affald mellem den 11. og 17. september 2023.

www.worldcleanupday.dk kan du registrere din egen oprydning. Vi kan også registrere en indsamling for dig, hvis du skriver en mail til: wcd@plasticchange.org

Find mere information: World Cleanup Day Danmark 

Kilde: World Cleanup Day
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.