BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
En af vores dygtige konsulenter har søgt videre ind i ledelse, samtidig med at vi får flere spændende opgaver i forbindelse med nye initiativer og indsatser for at øge trivslen hos børn og unge i Høje-Taastrup kommune. Vi søger derfor en specialpædagogisk konsulent til vores PPR-team. Sammen med dine dygtige kollegaer skal du være med til at sikre den samlede opgaveportefølje for arbejdet i pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR).
PPR i Høje-Taastrup kommune består af 19 psykologer, 14 logopæder og 5 specialpædagogiske konsulenter, 1 PPR-chef og 3 daglige ledere. Både ledere og medarbejdere står sammen om et fælles PPR på tværs af fagligheder.
Vi en del af et nyt Skole- og PPR-center, og sammen med børnene/de unge, deres forældre og vores gode samarbejdspartnere på både almen- og specialområdet søger vi dagligt at øge deltagelsesmulighederne og trivslen for flere børn i deres læringsmiljøer.
Vi søger en specialpædagogisk konsulent, der sammen med os vil insistere på det faglige fællesskab i opgaveløsningen omkring både eksisterende og nye opgaver. Som specialpædagogisk konsulent hos os får du til opgave at understøtte trivsel og udvikling gennem både sociale og psykologiske indsatser. Du vil skulle kunne agere i forskellige positioner samt navigere og indtage forskellige opgavetyper som f.eks. konsulent, praksisvejleder og undersøger. Som udgangspunkt søger vi konsulenter, der skal arbejde med opgaver omkring skolebørn og småbørn, både i almen- og specialområdet. Vi ser dog også gerne på, hvordan erfaringsbaggrunde eller særlige kompetencer inden for disse områder kan matches med de opgaver, vi står med.
Ud over indsatser inden for almenområdet, bliver du en del af fagteams, der varetager specialopgaver i et eller flere af vores interne specialtilbud med børn med vanskeligheder inden for f.eks. indlæring, udviklingsforstyrrelser, sociale og følelsesmæssige udfordringer, samt vanskeligheder hos småbørn. Det vil være en fordel hvis du har viden og erfaring inden for autisme.
Vi står stærkt og stolt på den pædagogiske psykologi. Supervision og undervisning er en del af vores hverdag i PPR, og vi har bl.a. netop gennemført det 3-årige specialiseringsmodul i pædagogisk psykologi godkendt af Dansk Psykolog Forening.
PPR´s opgave er at understøtte læringsmiljøernes trivselsindsatser. Det gør vi gennem løsningsfokuseret og ressourceorienteret tilgange til barnets/den unges perspektiv på egen trivsel og stemme, herunder det vigtige samarbejde i tæt dialog med forældre.
For at lykkes med vores mange forskellige opgaver skal udviklingsfokus og driftsopgave følges ad. PPR har været aktive samarbejdspartnere i udviklingen af AMBIT-funderet fraværsindsats ”Skolevejen”, NEST-klasser, NEST på dagtilbudsområdet, udvikling af co-teaching i almenskolen, i-praksisvejledning udmøntet i ”Sampraksis-indsatser” på dagtilbudsområdet, samt opkvalificering af uddannelsesforløb i ADBB, COS og COS-P. Derudover er vi i vores PPR-afdeling på psykologsiden aktive i udviklingen og udførelsen af lettere behandlingsforløb i tæt samarbejde med børne- og ungepsykiatrien (kendt som STIME). Det er initiativer, indsatser og projekter, som vi skal endnu længere med, og hvor det videre arbejde med erfaringerne og anbefalingerne fra disse indsatser i læringsmiljøerne er det næste skridt, vi arbejder på. Vi er i STIME-regi i gang med at udvikle et nyt behandlingsspor, ligesom vi deltager og udvikler på indsatser som Cool Kids/Chilled, efterfødselsgrupper, forældrekurser og det prisvindende Familiens Hus.
Hvem er du?
- Du er uddannet lærer eller pædagog med en masteroverbygning som f.eks. cand.pæd.psyk., specialpædagogisk diplomuddannelse, eller lignende
- Du har erfaring med vejledning af læringsmiljøets aktører og med udarbejdelse af inkluderende indsatser, gerne på tværs af dagtilbuds- og skoleområdet
- Du har erfaring med udvikling af og vejledning om praksisnære og inkluderende indsatser
- Du har erfaring med at arbejde tæt sammen med psykologer og logopæder i den praksisnære understøttelse af den pædagogisk didaktiske praksis i børns/unges læringsmiljøer
- Du har interesse for, og gerne erfaring med, at udarbejde pædagogisk-psykologiske vurderinger af børns og unges specialpædagogiske støttebehov
- Du har barnets perspektiv i fokus
- Du er i stand til at bringe din faglighed konstruktivt i spil i tværfaglige samarbejdsfora og bidrager positivt til at lykkes i de fælles opgaver
- Du er initiativrig og kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre
- Du har interesse for at arbejde med udvikling af fagområdet som helhed, herunder bidrage til både stabilitet og udvikling i de samlede opgaver i PPR.
Hvad tilbyder vi dig?
- Et spændende og alsidigt job med høj faglighed og gode muligheder for udvikling
- En dygtig og social medarbejdergruppe med godt sammenhold, stor hjælpsomhed, og kollegial omsorg
- En arbejdsplads med højt til loftet og gensidig tillid, hvor vi lytter til hinandens ideer og spørgsmål
- Et stærkt fokus på udviklingen af samarbejdet mellem special- og almenområdet, både på skole- og dagtilbudsområdet, og i det tværfaglige samarbejde på tværs af forvaltninger
- En høj prioritering af supervision og faglig udvikling.
- Et både psykologfagligt og tværfagligt fokus på samarbejde, engagement og kreativitet i en af de vigtigste velfærdsopgaver der er – nemlig at sikre trivslen for flere børn og unge i en tid hvor løsninger for øget mistrivsel er på dagsorden.
- Faglig ledelse, faglige tovholdere på opgaver og et fælles stort tværprofessionelt engagement.
Vilkår, yderligere oplysninger og datoer:
Stillingen er på fuld tid og ønskes besat 1. oktober 2024, men vi venter gerne på den rette kandidat.
Du kan få yderligere oplysninger hos psykologfaglig leder Jon Sparre Bach Conrad på telefon 24 21 52 27, eller hos specialpædagogisk skolekonsulent Dorte Hagen Mortensen. Du kan med fordel sende en SMS til den, som du ønsker kontakt med, hvorefter du vil blive ringet op.OBS. Både Dorte og Jon er på ferie indtil den 5/8.
Vi skal have din ansøgning vedlagt CV, uddannelsesbevis og evt. andre relevante papirer senest d. 19. august 2024, kl. 23.59. Der afholdes samtaler 21. og 22. august 2024.
Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes efter gældende overenskomst med den forhandlingsberettigede organisation.
Vi gør opmærksom på at vi i forbindelse med eventuel ansættelse indhenter referencer samt straffe- og børneattest.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Høje-Taastrup Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Fastansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Høje-Taastrup Kommune, Rådhusstræde, 1, 2630 Taastrup
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 19-08-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6082875